Mi a különbség Dj és Dj között?

2021.10.31
Egy kezdő dj-től kb ezt kapod...
Egy kezdő dj-től kb ezt kapod...

 Amikor az esküvői bulit szervezed a jó DJ kiválasztása nagy fejtörést okozhat. Rengeteg árkategóriával találkozhatsz ami elég ijesztő lehet. Rutin hiányában nehéz a döntés melyik DJ a megfelelő. Ebben próbálok most neked segíteni.

1. A felszerelés.
 Már egy sima laptoppal és a hozzá illő programmal is lehet bárki "DJ," de egy igazi profi elég komoly DJ pulttal és hangtechnikával dolgozik. Ezeknek az ára alap esetben is milliós nagyságrendű és a határ a csillagos ég. A kettő közötti minőség pedig jól érzékelhető nem beszélve a megbízhatóságról ami egy esküvőn a leg fontosabb.
A fénytechnika a másik lényeges kérdés. Erről bővebben ide kattintva tudsz olvasni!

2. A tapasztalat.
 Aki a szórakoztatóiparban dolgozik az tudja igazán, hogy a tapasztalat kincset ér. Hatványozottan igaz ez az esküvőkre ahol tényleg mindenféle korosztály megtalálható, így elég változó zenei igényeknek kell megfelelni. Persze ehhez társulnia kell tehetségnek és érzéknek is, önmagában aki sokat játszik nem biztos hogy a legjobb is. Viszont csak élesben lehet megtanulni mire reagál a közönség, hogyan kell kezelni, ha leül a buli és hogyan lehet felrázni a tömeget.

3. Referenciák
 Az egyik legjobb minőségi mutatója egy dj-nek a referenciái. Ezeket ma már nem nehéz megtalálni, hiszen a közösségi oldalakon minden magára valamit adó DJ-nek ott vannak a vélemények azon pároktól akikkel eddig dolgozott.
Az, hogy milyen mixei vannak fent a weboldalán esetünkben nem releváns mert nincs két egyforma esküvő, íg nincs két egyforma buli sem. Itt a klub Dj-k általában nem a legjobb választás, mert nem tudjátok előre, hogy mire hogyan fognak reagálni a vendégeitek esküvőtök napján, és egy klub dj-nek nincs meg az a tapasztalata amivel az ilyen reakciókat felismeri és reagálni tud rá. Érdemes olyan DJ-t választani aki kimondottan esküvői Dj-ként dolgozik.

4. Számon kérhetőség
 Ez egy kicsit most lényegtelennek hangzik, pedig amikor balul sül el valami akkor rögtön ez lesz a leg lényegesebb szempont.
Leinformálható vállalkozás, weboldal, jogi háttér. Sajnos Magyarországon még mindig nagy divat a "megoldjuk okosba, számla és papír nélkül" hozzáállás. Egy számla nélküli fűnyírás, és egy számla nélküli esküvői DJ szolgáltatás között elég nagy különbség lehet a felmerülő kockázatok, későbbi számon kérhetőség szempontjából. Nagyon fontos, hogy adószámmal rendelkező, legális vállalkozást üzemeltető esküvői DJ-t válasszatok, aki rendelkezik a megfelelő, sőt, manapság már "kötelezően" elvárható közösségi felületekkel, weboldallal.

5. Szerződés
 Egy megbízható esküvői DJ kizárólag írásban szerződik és számlát ad a kifizetett pénzösszegekről. Erről bővebben ide kattintva olvashatsz!

6. Azok a piszkos anyagiak
 Ez a téma is megérne egy külön misét de nem foglak azzal untatni, hogy miért annyi amennyi... Egy kiváló technikai eszközökkel rendelkező, igényes, tapasztalt szakember nem a legolcsóbb árajánlatot fogja adni számotokra. A legjobb minőségű technika beszerzése, zenei felkészültség, weboldal, vállalkozás fenntartása olyan költségeket jelentenek, amelyek az árajánlatban is megjelennek. Ez alapján kijelenthető, hogy egy bizonyos összeghatár alatt biztosan kizárható a megbízható minőségi esküvői DJ szolgáltatás. Győr-Moson-Sopron megyében és Veszprém megyében a szolgáltatás ára 2022-ben átlagosan 150.000-250.000 Ft között van.

Ha biztos kezekben szeretnéd tudni az esküvődet kérj egy kötelezettségektől mentes árajánlatot!