A szerződés fontosságáról...

2021.02.08


A szerződés, avagy hogyan ne rontsd el a nagy napod!
Miután kiválasztottatok egy szolgáltatót érdemes mielőbb lefoglalni, mely a szerződéskötéssel és a foglaló fizetésével szokott megtörténni.
 Menjünk visszafelé a sorban.

Foglaló.

A foglaló általában a vállalási összeg 10-50%-a melyet a szerződében is rögzíteni kell! Nagyon fontos, hogy foglaló szerepeljen ne előleg, mert egy lemondás esetén az előleg visszajár a szolgáltató meg nevetve távozik. Foglaló esetén amennyiben a szolgáltató visszalép akkor a szerződés szerint(!) a foglaló kétszerese jár a megrendelőnek. Amennyiben a megrendelő lép vissza úgy foglaló a szolgáltatót illeti meg. Ez azért jó mert mind a két felet védi és biztosítjátok egymást a szándékotok komolyságáról.

A szerződés.

Szerződést minden esetben kell írni ez mindkét fél érdeke! A szerződésben szerepeljen a szolgáltató személyes adatain kívül vállalkozásának adatai is! Amennyiben nem vállalkozó vagy nem cég formában dolgozik meggondolandó a megbízása! Ezen kívül a szerződés tartalmazzon mindent részletesen! Esküvői dj esetében a használt technikai installációt, a beszerelés megkezdésének és a megszólalás idejét, a szolgáltatás időtartamát, a fizetés idejét és módját, az esetleges elállási feltételeket.
A szerződés nélküli szolgáltatóknál sajnos egyre gyakoribbá vált a lemondás, és ezzel egy életre szóló élmény mehet tönkre ha nem sikerül rövid időn belül másik szolgáltatót találni.

Ha nincs szerződés, akkor keress egy másik szolgáltatót!