A bizalom nem garancia...

2021.06.27

Ez a blogbejegyzés a bizalomról, a garanciáról szól.
Lehet láttad a Brókerarcok, vagy a Wall Street farkasa filmeket, ezek arról szólnak, hogy átverik az embereket és dollármilliárdokat keresnek... és amiről nem szól, hogy számtalan tisztességes cég működik, akik betartják a játékszabályokat.

De hogyan jön ide az esküvős vonal?
(Most nem szeretném ecsetelni a megrendelői oldal cifraságait, hidd el, az is van bőven!)

2019 nyár végén történt, hogy egyre több telefonhívást kaptam. Hol egy menyasszony, hol egy anyuka, hol vőlegény hívott, hogy ráérek-e az esküvőjükön DJ szerepkörben tevékenykedni, páran ceremóniamestert is kerestek, valamelyik júniusi hétvégére. Nem állhattam meg, és megkérdeztem, hogy miért ilyen későn keresik a ceremóniamestert, vagy a DJ-t?

Tudod mi volt a válasz?
 Az, hogy már tavaly októberben, decemberben, stb. lebeszéltek mindent egy magát DJ-ként profinak mondó emberrel, adtak neki előleget(!). Viszont most már nyakukon az esküvő és nem találják ezt a vállalkozót sehol.
Tessék! Ugyanaz a bizalomvesztés, de nem csak egy ember irányába, hanem az egész esküvői szakma irányába!
Ezek a helyzetek kialakították a mai esküvői szolgáltatók és megrendelők között, hogy valamit garanciának érezzenek.

 Nézzük végig mi jelenthet számotokra garanciát.

1. Szerződés!

Mindig írásban állapodjatok meg! Nincs szerződés nincs buli!
(Erről bővebben)


2. Garanciális intézmény a foglaló.
(Erről bővebben)
Óvakodj attól, akivel nem tudsz írásban megállapodni. A foglaló pedig azért érdekes, mert ha az esküvői szolgáltató meggondolná magát, duplán kell a felvett összeget visszafizetnie. Ha a szolgáltató nem kér foglalót, mindegy milyen indokkal akkor inkább keressetek mást!!! Aki nem vállalja a foglaló garanciális intézményét az nem a megbízható szolgáltatók közé tartozik!

3. Garancia, ha referenciát kérsz és le is csekkolod.

Nézd meg a Facebook oldalam, ott vannak a párok véleményei mint referenciák. Nyugodtan rá is kérdezhetsz bármelyikre!

4. Weboldal, e-mail cím.

Ez azért érdekes, mert most is vannak olyan háromesküvős "szakemberek" akik szakértőnek mondják magukat és azt állítják, legalább 100 esküvőn túl vannak, viszont nincs weboldaluk meg jó esetben egy g-mail-es e-mail címmel rendelkeznek. Egy magára valamit is adó szolgáltató normális weboldalt tart fent és saját domain név alatt futó e-mail címet használ.

Amikor az ár az elsődleges szempont... Ugye Te sem ezt szeretnéd látni...
Amikor az ár az elsődleges szempont... Ugye Te sem ezt szeretnéd látni...

5. Megfelelő ár/érték arány.
Minőségi szolgáltatást nem lehet olcsón nyújtani! Nem azt mondom, hogy a legdrágább a legjobb, de a legolcsóbbtól is óvakodjatok!

Feltűnően olcsó ár? Mindenki munkája annyit ér amennyit el mer érte kérni. Vannak a DJ-körökben 100 ezer alatt dolgozó "kollégák" akik beállítják magukat mint "korrekt szakember", de jelenleg 80.000-ből egy vállalkozást fenttartani és normális, megbízható technikát venni nem lehet!
Az ilyen magukat korrektnek mondó kollégákkal az a baj, hogy ez a hiba is majd a nagy napon fog előjönni, de akkor már túl késő lesz...


6. Buli garancia!
Ez az amitől én több vagyok mint a legtöbb DJ.

Kizárólag a vendégeknek zenélek, így szinte folyamatosan tele van a tánctér.