DJ/Cm egy személyben

2022.02.19

Avagy hogyan ne válassz szolgáltatót!

Sokan nem fognak egyetérteni az itt leírtak miatt, főleg azok a szolgáltatók akik ezt vagy így csinálják... 
Több pár megkérdezi, hogy vállalok-e esküvői DJ és ceremóniamesterkedést is együtt?
A válaszom minden esetben nem volt, és az is marad.

Miért?
A kettő egyben szerintem nettó lehúzás! Vagy ceremónaimesterkedem vagy dj vagyok.
A ceremóniamester és a DJ is két egész embert igénylő feladat. A DJ/CM szolgáltatók mindig azzal érvelnek, hogy ennyi meg annyi esküvőt megcsináltak már ebben a formában és milyen jó volt, viszont a Facebook oldalukon vagy a Google értékelésüknél erről írásos véleményt nem találni, vagy ami még gyakoribb hogy a véleményírási lehetőség ki van kapcsolva!
Mindez nem ok nélkül!!!

A DJ-nek a DJ pultban a helye. Hangosítsa le a polgári szertartást, keverje a zenét szünet és megállás nélkül, koordinálja a fényeket a buborékfújó gépet, teljesítse a számkéréseket és még sorolhatnánk.

A ceremóniamesternek a terepen a helye a vendégek és az asztalok közt. A ceremóniamester szerves része az esküvőnek, de nem a kulcsfigurája, ezt fontos szem előtt tartani.
Ő kommunikál a násznéppel csoportosan és adott esetben külön-külön is. Ő az, aki segíti az esküvői szolgáltatókat, időben előre megbeszélnek mindent a fotóssal, videóssal, DJ-vel, helyszínnel, cateringgel, hogy mi mikor következik és hogyan fog történni.

A ceremóniamester a kapocs a pár és az esküvőre érkező szolgáltatók között.
Gondoljatok bele... mikor a pár bevonul akkor a DJ/CM odarohan elindítja a zenét majd visszarohan irányítani a násznépet? Vagy két zene között beszalad a konyhára megnézni
kész-e van már a leves és lehet-e tálalni? Amikor a DJ/CM zenél nem tud foglalkozni az esetlegesen felmerülő kérdésekkel, problémákkal mert a zenére kell figyelnie és nem tud ketté szakadni. Ugye hogy ez nem túl jó ötlet. Nincs annál rosszabb, amikor 50-80-100-120 ember semmit nem tudva a történésekről, információ hiányában össze vissza ténfereg, akár a templomnál, hivatalnál vagy az esküvőhelyszínen. Igen, lehet vele pénzt spórolni de egy jó CM rövid idő alatt az irányítása alá tudja venni az események folyamát és úgy tud megoldani problémákat, hogy az fel sem tűnik a násznépnek, de sokszor az ifjú párnak sem. Én magam is sokkal nyugodtabban tudok dolgozni egy esküvőn ha tudom, hogy ott van egy jó CM.
Örök igazság marad, hogy a helyszínen a fotós/videóson a zenész/dj-n és a ceremóniamesteren vagy vőfélyen nem szabad spórolni. Ők azok a szolgáltatók akik gondoskodnak arról, hogy a ti nagy napotok is jó emlékként maradjon meg mindenkinek.

Nincs még jó ceremóniamestered?
Akkor keresd fel Gombos Dániel ceremóniamestert vagy nézd meg dj/cm ajánlatunkat!!
www.gombosdaniel.com