Az esküvői Dj kiválasztásának nehézségei

2023.02.05

Ez az kis bejegyzés mondhatni hirtelen felindulásból íródott. Sajnos egyre több esetben látom esküvős csoportokban, hogy a párok segítséget kérnek, mert a választott esküvői szolgáltatójuk nem megfelelően, vagy nem az előre megbeszélt módon látta el feladatát! Ez szinte mindenféle szolgáltatói szegmensre igaz de én maradnék a saját területemen az esküvői zenei szolgáltatóknál, azon belül is jobban a Dj-k világában.

Amikor Ti, az ifjú pár elkezdtek szolgáltatókat keresni az esküvőtökre elég nagy fába vágjátok a fejszéteket, csak ezt az elején még nem látjátok tisztán. Elkezdtek nézelődni az esküvős csoportokban, majd egy posztot írva egyszerre több csoportban kértek segítséget a megfelelő szolgáltató kiválasztásában. 
Ha csak segítséget kértek nem konkrét ajánlatot, már akkor is rengeteg ún. "hiéna" szolgáltató fogja ajánlani magát szinte ugyan azzal a sablon szöveggel. Na ők azok akiktől óvakodjatok, mert nem véletlenül ajánlgatják magukat ott is ahol ilyent nem kértek. Konkrétan nincs vagy kevés a munkájuk, mindez nem ok nélkül... 

Mindemellett rengeteg szolgáltató kolléga ajánlja folyamatosan a "baráti kört", ami nem is akkora baj mert ők már ismerik egymást és ott már aki nem megfelelően dolgozik az nem lesz más szolgáltató által ajánlva. Ha igazán figyeltek akkor feltűnhet az ajánlások egy másik, kevésbé észrevehető formája, mikor az adott dj-t a párja, testvére vagy egyéb családtagja ajánlgatja folyamatosan de más nem igazán látni. Na ebben az esetben is jobb vigyázni!
A kiválasztás során egy biztos támpont lehet a dj-k facebook oldalán a vélemények menü pont ahol elég reális képet kaphattok az adott személyről, és ott a véleményírókra rá is lehet kérdezni ha szükséges. Ha valakinél ez az oldal ki van kapcsolva lapozz tovább!!!

Elég sok olyan ajánlatba is belefuthattok amiben valamilyen kapcsolt szolgáltatást ajánlanak a Dj szolgáltatás mellé. Legyen az akár szelfibox, vagy esküvőszervezés vagy ami ennél is gyakoribb a ceremónaimester szolgáltatás. Ennek egyetlen oka van... az ilyen kolléga mint Dj nem tud megfelelően érvényesülni és kell valami csali ami azért bevonz néhány párt , hogy mégse legyen "munkanélküli".

Ezek árban ugyan jól hangzanak, na de miért is? :)
 
Amikor aztán megkapjátok kért árajánlatokat akkor kezdődik az igazi "buli", ugyanis kb. 100-120 ajánlatból kell kiválasztani az egyet aki mindent visz mint a piros ász. Ebben benne lesznek azok a "hiénák" is akiket az előbb említettem, de ha úgymond rendesen leszűritek ezt a sok ajánlatot akkor is marad minimum 30 szolgáltató a pakliban, nektek meg csak egy kell... az a bizonyos egy.

Mondhatnánk hogy innentől már könnyű lesz pedig nem.
Szinte mindenhol a profi technikát meg a honfoglalás óta egyre gyarapodó, több száz év Esküvői dj tapasztalatot reklámozzák de ha igazán jól belenézünk a dolgokba gyorsan kiderül, hogy ennek a kb 30 szolgáltatónak majdnem a fele sem a profi technikával nem rendelkezik, sem a honfoglalás óta gyűjtött tapasztalat sincs a birtokában. 

Nektek ebből kell kiválasztani a megfelelőt, ami lássuk be még  mindig nehéz feladat, és itt jön képbe az ár/érték arány és a személyes szimpátia.
Ha jól válogattátok le az ajánlatokat akkor a maradék már technikailag és szakmailag felkészült szolgáltató lesz, viszont az árak itt is széles tartományban mozognak. Itt már érdemes 4-5 szolgáltatóval személyesen vagy online felületen is beszélni, és ez után lehet meghozni a döntést amit nem érdemes sokáig húzni mert más is lefoglalhatja a kiszemelt Dj-t mire megszületik a döntés. 

Ha már az áraknál tartunk... na az tényleg változó. A velem szerződő párok elmondása alapján a 80.000.- től egészen a 450.000.- ig található mindenféle ajánlat. Az alja az gyanúsan olcsó, de ha jól válogattok az úgy is kiesik. A legteteje... véleményem szerint az meg már aránytalanul drága, de ha belefér a költségvetésbe akkor hajrá.
2023-as évre az arany középút pénztárcától függően valahol 190 és 300 ezer forint körül lesz.

A két kép között kb 25-30 ezer forint eltérés van...
A két kép között kb 25-30 ezer forint eltérés van...