Esküvői tanácsok ingyen? Itt a könyörtelen igazság!!!

2020.09.27

 A megrendelési számok növelése indokolja, hogy az esküvői szolgáltatók esküvőszervezési tanácsokat adjanak.
Ez lehetne egy teljesen jó dolog is de a tapasztalat azt mutatja, hogy ezzel a hozzáértés látszatát lehet kelteni, ami bizalmat ébreszt a párokban az esküvői szolgáltató irányába. Ez marketing szempontból teljesen jól működik és ha megvizsgáljuk az esküvői szolgáltatók weboldalait, fotósok, DJ-k, esküvőszervezők, ceremóniamesterek, videósok, dekorosok...stb., megfogadták ezt a marketing tanácsot, és osztják az észt.
Mindezt ész nélkül.

 Menyasszony legyen a talpán, aki ebből a sok zűrzavaros esküvőszervezési információból valami használhatót ki tud hámozni. Ismerjük be a könyörtelen igazságot: ezeknek az ingyen adott, "tuti esküvőszervezési tanácsoknak" egy célja van.
Az, hogy az esküvői szolgáltató szerződést tudjon kötni a weboldalát meglátogató párokkal.
A cél nem az, hogy a honlap látogatója, az esküvőjét szervező, olyan tudást kapjon, amit az esküvő szervezéséhez használni fog tudni. Ugyanis az ilyen ingyen adott esküvőszervezési tanácsnak a célja, ismétlem az, hogy az esküvői szolgáltatót hozzáértőnek állítsa be, és a szolgáltatását el tudja adni.


Megdöbbentél?

 Ez az információ volt az ami rádöbbentett, hogy ez nagyon nincs rendben így. Amikor több menyasszony arról számolt be, hogy nem talált használható tudást esküvőszervezéshez és menyasszonyi fórumokban, csoportokban kértek egymástól tanácsot. Komolyan attól kérnek tanácsot, akinek nem volt még esküvője, esetleg éppen túl van rajta?

De, hiszen semmi tapasztalata nincs és bátran ad tanácsot, a másik meg elfogadja??!!
Természetesen van néhány esküvői csoport ami még hasznos is lehet, de a sajnos a legtöbb nem való semmire.

Ilyen alapon, szőnyeg szövési tippeket adni, esetleg próbálkozhatnánk az üvegfúvással is...
Láttam nagyon sok elbarkácsolt esküvőt és menyasszonyt, aki még saját magának sem merte bevallani, hogy bizony gyakorlat nélkül, tudás nélkül belevágni az esküvőszervezésbe pont olyan felelőtlen dolog, mint jogosítvány nélkül beülni az autóba és vezetni.

 Egyetlen menyasszony sem volt hibás, hogy nem volt esküvőszervezési tudása. Senki nem úgy születik, hogy értene hozzá. Tapasztalatok hiányában nekiállni esküvőt szervezni nagy bátorságra vall, ezért le a kalappal minden menyasszony előtt! A legnagyobb baj az, hogy nem lehetett találni esküvőszervezéshez használható összefogott, rendszerbe szervezett, szakmai anyagot.

 Elhatároztam, hogy blogomban amennyire időm engedi most már több mint 150 esküvő tapasztalatát fogom megosztani. 

Olyan saját tapasztalatokat amik valóban a hasznotokra lesznek a szervezés során. Kezdve a szolgáltatók kiválasztásától a szerződés megírásáig. Ezeket bárki szabadon olvashatja akkor is ha nem is lép velem kapcsolatba semmilyen formában.


 Ha esküvőszervezéshez keresel információt, akkor azt tanácsolnám neked, hogy szánd rá az időt és olvasd el a számotokra is hasznos blogbejegyzéseket, mert hiába keresgélsz más oldalakon, csak tudás morzsákat fogsz találni, amelyek azzal a céllal jöttek létre, hogy az esküvői szolgáltatóval szerződést köss, vagy fizess az oldalnak az információkért, de ezt már tudod, ha idáig elolvastad.

-Jafo-