A Facebook értkelésekről röviden...

2021.08.17

Napjainkban egy termék vagy szolgáltatás értékelése leggyakrabban Facebookon történik. A Facebook szerint az 1-től 5-ig jelzett csillagos értékelések arra ösztönzik a fogyasztókat, hogy megosszák a tapasztalataikat az adott cégről vagy szolgáltatásról, legyen az akár negatív, akár pozitív. Természetesen ez elsősorban azt a célt szolgálja, hogy az adott cég növelje a márkaismertségét, és visszacsatolásokat kapjon a fogyasztóitól.

Mi a haszna ennek az éppen szolgáltatót kereső pároknak?
Az értékelésekből már kaphattok egy képet arról, hogy az adott szolgáltató milyen munkát végez. Ugyan ez nem ad 100%-os biztonságot mivel elég sok esetben láttunk már mi is kamu profilokról írt véleményeket.
Ha szeretnénk valós képet kapni egy szolgáltatóról érdemes néhány vélemény írót megkeresni, és rákérdezni részletesebben is a szolgáltató munkájára. Itt a kamu profilok kapásból ki is derülnek.

A másik eset ha egy szolgáltató Facebook oldalán ki van kapcsolva a vélemények modul. Természetesen ennek oka van.

Elsőre legtöbben nem is tulajdonítanak nagy jelentőséget ennek pedig az ok nem más, mint a negatív értékelések. A véleményeket nem lehet törölni egyesével, így a negatív véleményeket egy módon lehet eltüntetni, ha kikapcsoljuk az oldalon a vélemények modult. 
Ha egy szolgáltató oldalán ezt tapasztaljuk erősen kezdjünk el gyanakodni, de a legjobb tovább lépni mert ott valami nagyon nincs rendben!

Az értkelés írásával segítitek a többi párt, hogy valóban a nekik megfelelő személyt válasszák ki a nagy napjukra, és segítitek a szolgáltatókat is, hogy a jövőben is legyen munkájuk. Ne sajnáljátok azt a pár percet amíg megírtok egy véleményt mert az mindenkinek jó...

-Jafo-