Mennyibe kerül egy Esküvői DJ 2020-ban


 Az esküvői dj-k árai elég tág határok között mozognak. Az országos átlag nagyjából 100.000 Ft-tól 350.000 Ft-ig tart. Az ár tükrözheti a DJ minőségét, rutinját, felkészültségét, tapasztalatát, felszerelésének a minőségét, megbízhatóságát, az esemény hosszát, a helyszín méretét és a kiegészítő lehetőségeket. Például polgári szertartás hangosítás, buborékfújó gép, füstgép, LED-es teremdekoráció, falszínezés. persze ki lehet fogni jó kedvezményeket amiivel jó pár tízezer forintot is megspórolhatunk de nagyon meg kell nézni kit választunk a nagy napra hisz csak egyszer házasodunk.
 Ha hivatásos, főállású esküvői dj-t választunk, akkor az nagy mértékben meg tudja könnyíteni a pár teendőit a nagy napon.
A hivatásos DJ-k szakmailag és technikailag is fel vannak készülve arra, hogy hogyan lehet egy szertartást zökkenőmentesen lehangosítani, vagy hogyan invitálja a táncparkettre egy 80-90 éves vendéget, vagy adott esetben egy 2-3 éves kisgyermeket.

Mi befolyásolja az Esküvői DJ árakat?

  • Milyen napon van az esemény
  • A helyszín távolsága (utazási idő, ha több órát kell autózni az adott helyszínre)
  • A vendégek létszáma
  • A rendelkezésre állás időtartama
  • Kell-e polgári szertartást hangosítani a helyszínen
  • Igény van e buborékfújó gépre, füstgépre, LED-es fal színezésre

Ezen kívül a hangosított termek, helyszínek száma, ezek plusz hangfalat/hangfalakat igényelnek.

Mégis mi alapján döntsünk?

Az szolgáltatók kiválasztásakor sokszor az első szempontként az ár kerül előtérbe, amiből ki szeretnék hozni az adott szolgáltatást. Nyilván nem minden pár engedheti meg a drága esküvőt magának, és ahol lehet csökkenteni akarnak a kiadásokon. Ettől függetlenül nem érdemes a zenén a legnagyobbat spórolni!

 Ha belegondoltok három dolog fog hosszan tartó "élményt" adni a vendégeknek és nektek is.
A jó étel, jó ital és a jó zene"

Emléknek természetesen ott vannak a fotók és a videók, de a jó élményt a fentiek tudják biztosítani.

A Dj is olyan mint bármilyen más szakember. Hasonló, de mégis sok mindenben eltérő szolgáltatást kínálnak az egyes lemezlovasok. Eltérő áron, eltérő minőségben. Az interneten több száz esküvő dj szolgáltatást kínáló oldalt találtok, így egyszerre nagyon sok szolgáltatóval találjátok szembe magatokat, így elég nehéz lesz a választás.

Az egyik árképző dolog egy dj-nél a technika. Részletesen most nem szeretnék belemenni, hogy milyen költségei merülnek fel egy dj-nek, mikor felépíti a technikai installációját. Maradjunk annyiban hogy egy "alap" technika is millióba kerülhet, amit egy magára valamennyire is adó dj folyamatosan fejleszt, és itt a határ a csillagos ég.
Ami számotokra is észrevehető különbséget tud okozni az a fénytechnika. Vannak azok a dj-k akik azt mondják hogy "viszünk 2 hangfalat és vannak lámpáink is, jó buli lesz!"