Az ajánlatkéréstől a Nagy napig.

2020.05.12


Az árajánlat elfogadását követően az első kérdés az szokott lenni a párok részéről, hogy "mi a további teendő a foglalással kapcsolatban?", így most ezt a folyamatot részletezem a kapcsolatfelvételtől egészen a szerződés aláírásáig. Ha már kértél tőlem árajánlatot, de még nem sikerült döntened, akkor is érdemes beleolvasni a bejegyzés tartalmába.
Ha még nem kértél ide kattintva megteheted!

Én átlagosan 2 hetes érvényességi időt adok az általam elkészített esküvői DJ árajánlatokra, és igyekszem egy de maximum két napon belül választ adni minden megkeresésre.
Úgy gondolom, hogy ennyi idő alatt már megfontolt döntést lehet hozni, fel tudjátok tenni az ajánlatokkal kapcsolatos kérdéseket a "versenyben lévő" szolgáltatóknak.
A tapasztalataim azt mutatják, hogy a szakmai, emberi értékek alapján szimpatikus esküvői DJ szolgáltatót kereső párok ennyi idő alatt meghozzák a döntésüket. A többi esetben valószínűleg kizárólag az ár alapján történik a döntés, hosszú hetekig keresik a lehető legolcsóbb szolgáltatót, de ilyen esetben, ahol csakis a legolcsóbb ár számít, én nem szeretnék a "kiválasztott" lenni.

Bizonyára nektek is számít, a szakmai tapasztalat, megbízható, minőségi hang-és fénytechnika.
Ha úgy döntöttetek, hogy rám bízzátok esküvőtök zenei és technikai szolgáltatásait, akkor az alábbi lépésekben tudtok velem megállapodni, szerződést kötni.

1. Kapcsolatfelvétel

Ha szimpatikusnak találjátok az árajánlatot, és valószínűleg engem szeretnétek megbízni, akkor minél előbb vegyétek fel velem a kapcsolatot! Ha még nem döntöttetek, vagy kérdések merültek fel, akkor a legegyszerűbb egy rövid megbeszélést is tartanunk. Ez semmilyen kötelezettséggel nem jár, teljesen díjmentes, telefonon, Messengeren vagy Skype-on pedig pillanatok alatt összehozható.

2. Szerződés kötés

Ha eldöntöttétek, hogy engem szeretnétek választani a zenei szolgáltatásokra, akkor ezt a döntést egy vállalkozói szerződéssel, és az ehhez kapcsolódó foglalóval tudjátok véglegesíteni. A szerződés kötés történhet személyesen vagy on-line is! Nagyon fontos, hogy a szerződéskötéssel egyidejűleg meg kell történnie a foglaló kifizetésének is, mert csak így tudom számotokra véglegesen lefoglalni a dátumot. Ebből adódóan, az egyszerűbb és gyorsabb lebonyolítás miatt a szerződéskötés szinte minden esetben online történik, a foglalót pedig átutalással szokták teljesíteni a párok, de ha személyesen szeretnétek ezt intézni, annak sincs akadálya.

3. Egyeztetések

A szerződéskötések többsége általában bőven 1 évvel az esküvőt megelőzően történik, így viszonylag sok idő telik el az aláírás és a teljesítés között. Ebben az időszakban is bármikor elérhető vagyok számotokra, ha valamiben igénylitek a segítségem a szervezéssel kapcsolatban, kérdéseitek vannak, esetleg tanácsot szeretnétek kérni.
Fontosnak tartom, hogy az esküvő előtt legalább egyszer személyesen is találkozzak veletek. Sajnos nem minden esetben jön ez össze, a 2020-as évben a koronavírus például az online térbe helyezte a megbeszéléseket, és valószínűleg ez így lesz még 2021 első negyedévében is. Szezonban szintén nem igazán kivitelezhető a személyes találkozó. Ezekben az esetekben a találkozót bármely online csatornán egy videohívással meg tudjuk ejteni! Valószínűleg kisebb-nagyobb változtatások ez után is lesznek az esküvővel kapcsolatban, így a módosításokat igyekszem rugalmasan kezelni a későbbiekben is, az észszerűség és teljesíthetőség határain belül :)

5. A nagy napon

Az esküvőtök napján legalább 2-3 órával azelőtt érkezem, amikortól szükségetek van a szolgáltatásaimra. Ha az installáció mérete megkívánja technikus kollégámmal érkezem, majd felépítésre és beállításra kerül a hang és fénytechnika. Ennek az üzemeltetéséhez egy db min. 16A-os konnektorra van szükségem. A vacsorát halk zenei aláfestéssel színesítem, ezután mondhatnám úgy is... Legyen tánc! Szünetet csak akkor tartok, ha a ceremóniamester/vőfély vagy ti kéritek.

6. A piszkos anyagiak
A megbízási díj fent maradó részét illetve az útiköltséget (ha van) a teljesítés napján rendezzük. Általában a szolgáltatás teljesítése után, a buli végén készpénzben szoktuk az anyagiakat rendezni, de ha közben van egy pár szabad percetek és akkor szeretnétek arra is van lehetőség. A szolgáltatásról minden esetben számlát adok. Az útiköltség megbeszélés tárgya de a lakhelyem 80-100 km-es körzetében ingyenes. Amennyiben több mint 2 órát kell vezetnem, abban az esetben, megkérem a párokat, hogy biztosítsanak nekem szállást egy éjszakára.


7. Vélemények

Csúnya szóval nevezhetjük ezt a részt "vevőelégedettségi kérdőívnek" is, de egyszerűen csak annyit jelent, hogy ha elégedettek voltatok a munkámmal, akkor ezt a Facebook és Google erre alkalmas felületein osszátok meg esküvőtöket követően a jövőben házasulandó, esküvői Dj-t kereső párokkal is, megkönnyítve esetleg az ő döntésüket, hogy engem válasszanak.