Esküvői dj árak...

Tudod mire fogsz emlékezni egy esküvő után? Gondolj csak bele bátran hogy az eddigi esküvőkről amiken részt vettél milyen emlékek maradtak meg benned?

Visszagondolva rengeteg emlék juthat eszedbe, hiszen minden esküvő teljesen egyedi és különleges élmény.Tükrözi a házasulandók ízlésvilágát és egy kis betekintést ad az életükbe.Amennyiben most szervezed az esküvőtöket szeretnék számotokra pár hasznos tanáccsal szolgálni.

  Véleményem szerint a külső megjelenés, a helyszín, a dekor, a színválasztás, mind nagyon fontos pillérei egy esküvőnek, de ha belegondolsz abba, hogy mi is az igazán lényeges, akkor szerintem bátran kijelenthetjük, hogy a hangulat!

Nehéz látatlanban kiválasztani a zenei szolgáltatót, amit nem szabad elkapkodni. Ha azt már biztosak vagytok benne, hogy dj vagy zenekar lesz a nagy napotokon jöhet a következő lépés. Ajánlatok bekérése vélemények átolvasása. Tapasztalataim alapján bátran kijelenthetem, hogy egy esküvő hangulata nagyrészt a esküvői dj-nek/zenekarnak, illetve a ceremóniamesternek/vőfélynek köszönhető. Ha ők profi munkát végeznek, akkor biztosan sikeres lesz a buli.

  Ebben az iparágban is, mint más szolgáltatásnál ugyanúgy nagyon nagyok az eltérések. Az egy fős tesco dj"-től aki 60-70.000 Ft körüli összegért elvállal egy esküvőt (sokszor egyben még Ceremóniamester is. Bár ez található drágább kategóriában is de ott sem működik jól...) egészen kitolódhat az ár a közel 1 milliós összegű színvonalas sokfős party zenekarokig.
A rutinos dj-k, akik több éves tapasztalattal a hátuk mögött a szakmában vannak és igényesek magukra, felszerelésükre valamint a munkájukra náluk az esküvőre a dj szolgáltatás alap ára kb. 130 - 150.000 Ft-nál kezdődik. Természetesen, vannak ennél olcsóbb szolgáltatók, de ott már a színvonal és az este hangulata is gyengébb lehet.


Szomorú tény, de mivel a DJ szakma manapság nincs végzettséghez kötve, így sokan próbálkoznak vele, mint megélhetési lehetőség. Gyakran barát/ismerős-ismerőse ajánlja fel magát, de általában ezeknek nincs jó végük, mivel nincs meg a kellő tapasztalatuk. Szerződés hiányában nem köti semmi, váratlan szituációkra gyakorlat hiányában nincsenek felkészülve, nem beszélve arról, hogy engedélyek hiányában, nem legálisan tevékenykednek. Egy esetleges ellenőrzés során (amire már volt több példa is a világtörténelemben), a buli engedélyek hiányában azonnal véget ér, és a dj több százezres bírságnak néz elébe.

Sokszor tapasztalom, hogy a párok pont a legfontosabbon, az esküvő hangulatáért felelős szolgáltatókon spórolnak, és pár tízezer forintos különbség miatt kockáztatják annak sikerét. Utólag viszont ez már visszafordíthatatlan folyamat. A mai világban mindennek ára van, a minőségért érdemes áldozni és nem a legolcsóbbat keresni, mert "olcsó húsnak, híg a leve".

Körültekintően válasszátok meg az éjszaka hangulatfelelősét, hisz gondoljatok bele, valóban rajta fog múlni a nagy napotok hangulata!