Dj vagy zenekar?


Gyakran felmerül a kérdés, hogy Esküvői DJ vagy Zenekar lenne a jobb választás. Erre a kérdésre próbálunk választ adni leírásunkban.

Mint az élet számos területén, úgy a párok többsége esküvőjük szervezésekor is igyekszik az aktuális trendeket követni.
Ma már nem annyira divatos a tollas, kalapos vőfély, a sátras lakodalom, a tojás görgetős és szembekötős játék, sok helyen még a menyecske tánc is kiment a divatból, vagy teljesen átformálódott.
Ahogy a különféle esküvői szokások, úgy az esküvők zenei szolgáltatása is formálódik, modernizálódik. 

Napjainkban a házasulandók többsége, már nem a bálokon nőtt fel, sokkal inkább disco-ban, pubokban, klubokban, ennek is köszönhető, hogy a lakodalmas zenekarok mellett néhány éve megjelentek az esküvői dj szolgáltatók is. Legyetek azonban körültekintőek a megfelelő szolgáltató kiválasztásában, mert a döntésetek nagyban meghatározza majd a party hangulatát, legyen szó esküvői dj vagy zenekar szolgáltatóról!

Milyen esetben Válassz Esküvői Dj-t?

 • Ha nem találtok számotokra szimpatikus zenekart vagy ha már lefoglalták azokat, akiket szívesen hallgattatok volna élőben is
 • Amennyiben kevesebb pénzből szeretnétek megoldani a zeneszolgáltatást
 • Ha alaposan ismeritek családtagjaitok, barátaitok zenei ízlését és bátrak vagytok bevállalni egy esküvői DJ-t
 • Esetleg különleges zenei igényetek is van, amit egy átlagos zenekar nem tud játszani (pl. modern tánczene, alternatív rock stb.), de hallani szeretnétek
 • Vagy nem szeretitek az élőzenét

  Mikor válasszatok inkább zenekart?

 • Amennyiben élőzene pártiak vagytok Ti és feltételezhetően a vendégeitek is.
 • Ha már lefoglalták előttetek a számotokra szimpatikus Esküvői DJ szolgáltatókat.
 • Amennyiben javarészt mulatós zenét szeretnétek.

  Hogy eldöntsétek, melyiket válasszátok, fontoljátok meg az alábbi kérdéseket:

  1. Milyen összetételű a násznép?
   Ha a násznép nagyobb fele közelebb van az ötvenhez, érdemes zenekart választani, hiszen jellemzően ők azok, akik nem félnek felpattanni a Hotel Menthol dallamaira. Ha inkább fiatalokból szedődik össze az ünneplő tömeg, maradjunk a DJ mellett, akinek stílusához inkább a mai kor zenéi illenek.
  2. Meddig tart majd a mulatság?
   A zenészek egy idő után elfáradnak, hiszen nem várható el senkitől, hogy 6-8 órán keresztül teli torokból énekeljen. A DJ ezzel szemben képes akár zárásig a pult mögött állni, így ha úgy látjuk, hogy nagy buli van készülőben, fontoljuk meg a DJ alkalmazását.