Árajánlatkérés... ahogy nálam működik!

Ha engem szeretnétek megbízni az esküvőtökre mint dj-t és árajánlatot szeretnétek kérni tőlem engedjétek meg, hogy néhány gondolattal megkönnyítsem mindkettőnk dolgát.
A legegyszerűbb megoldás ha ide kattintva kérsz árajánlatot az űrlap kitöltésével.
Amennyiben e-mailben vagy Facebook üzenetben kérnél árajánlatot mindenképpen legyen benne:

  • Az esküvő pontos dátuma
  • Az esküvő helyszíne
  • A násznép várható létszáma
  • Szertartáshangosítás, és egyéb igények
  • Zenei stílus amit hallani szeretnétek
  • Egy telefonszám amin elérhetőek vagytok.

Az árajánlatot ezek alapján már megközelítőleg meg tudom adni, de ha telefonon meg tudunk beszélni minden fontos részletet akkor a ti elképzeléseiteknek megfelelően a legjobbat hozzuk ki az erre szánt keretből! Amennyiben van telefonszám az árajánlat kérésben szívesen felhívlak benneteket egy kötelezettségektől mentes beszélgetésre!Igyekszem nem a legdrágább, hanem a legértékesebb lenni!

A szerződés, avagy hogyan ne rontsd el a nagy napod!


Miután kiválasztottatok egy szolgáltatót érdemes mielőbb lefoglalni, mely a szerződéskötéssel és a foglaló fizetésével szokott megtörténni. Menjünk visszafelé a sorban.
Foglaló.

A foglaló általában a vállalási összeg 10-50%-a melyet a szerződében is rögzíteni kell! Nagyon fontos, hogy foglaló szerepeljen ne előleg, mert egy lemondás esetén az előleg visszajár a szolgáltató meg nevetve távozik. Foglaló esetén amennyiben a szolgáltató visszalép akkor a szerződés szerint(!) a foglaló kétszerese jár a megrendelőnek. Amennyiben a megrendelő lép vissza úgy foglaló a szolgáltatót illeti meg.Ez azért jó mert mind a két felet védi és biztosítjátok egymást a szándékotok komolyságáról.
A szerződés.
Szerződést minden esetben kell írni ez mindkét fél érdeke! A szerződésben szerepeljen a szolgáltató személyes adatain kívül vállalkozásának adatai is! Amennyiben nem vállalkozó vagy nem cég formában dolgozik meggondolandó a megbízása!Ezen kívül a szerződés tartalmazzon mindent részletesen!Esküvői dj esetében a használt technikai installációt, a beszerelés megkezdésének és a megszólalás idejét,a szolgáltatás időtartamát, a fizetés idejét és módját, az esetleges elállási feltételeket.A szerződés nélküli szolgáltatóknál sajnos egyre gyakoribbá vált a lemondás, és ezzel egy életre szóló élmény mehet tönkre ha nem sikerül rövid időn belül másik szolgáltatót találni.

A helyszín kiválasztása


Mielőtt kiválasztanátok a nagy nap helyszínét ezt feltétlenül olvassátok el!
A sok esküvői szolgáltató közül nehéz megtalálni a nekünk megfelelőt. Így van ez a vacsora és a party helyszínének kiválasztásánál is.A vendéglátóhelyek próbálnak minél több profitot megtermelni ezért kecsegtető ajánlatokkal halmozzák el a házasulandó párokat. Ezek igen jól hangzanak sokszor tényleg jó ár/érték arányban vannak de nem szabad megfeledkezni egy aprónak tűnő de a teljes party hangulatát is elrontó körülményről.Ez nem más mint a sok helyen szigorúan alkalmazott hangerő korlát. Mi ezzel a baj?
Amikor elmentek megnézni egy potenciális vendéglátó helyet a menü, az étterem mérete és a tánctér mérete is fontos tényező. Ahhoz,hogy legyen tánc kell zene is. Ez egy bizonyos hangerő minimumot követel meg ahhoz, hogy élvezhető és érthető legyen. Persze nem kell itt rögtön koncert hangerőre gondolni de főleg a zenekarok esetében van egy szint ami alatt nem tudnak játszani. Ennek oka, hogy a hangszerek erősítés nélkül is bőven túllépik a korlátozott hangerő szintet ami általában 75-80 dB. Egy dj még talán elvan lábújjhegyen zenélve, de egy zenekar kb. esélytelen. Gondoljatok bele milyen az amikor a tánctéren a lépések hangját hallod a zene helyett, vagy a beszélgetés hangosabb mint a zene. Ezzel a hangerőkorláttal kb. meg is ölték a bulit az adott helyen.
Azért legyen itt néhány adat, hogy képben legyetek a hangerő mértékével.A hangerőt hivatalosan a kibocsájtástól egy méterre mérik.Az ideális ha a táncparketten legalább 100dB-t lehet tartani a party teljes ideje alatt.Az emberi beszéd hangereje átlagosan 75dB, egy porszívó kb. 95dB, egy benzinmotoros fűnyíró kb. 105dB.
A helyszín kiválasztásánál legyetek figyelemmel a hangerőkorlátra mert az ilyen helyek egy zenés rendezvény megtartására teljesen alkalmatlanok, de a várható profit végett mindent megtesznek, hogy ti mégis oda menjetek...

Dj/Ceremóniamester egyben

Sokan nem fognak egyetérteni az itt leírtakkal, főleg azok akik ezt csinálják... Többen kérdezték hogy vállalok-e esküvői dj. és ceremóniamesterkedést is együtt? A válaszom minden esetben nem volt és az is marad.
Miért? A kettő egyben szerintem nettó lehúzás! Vagy ceremónaimesterkedem vagy dj vagyok. A ceremóniamester és a dj. két egész embert igénylő feladat!
Amíg a cm a kikéréstől vagy a templomi gyülekezéstől végzi a munkáját addig én jó eséllyel még a technika felépítésében serénykedem, hogy az ifjú pár és a vendégek érkezésére minden a helyén legyen és megfelelően működjön. A másik ok amiért nem vállalom és nem is tartom helyesnek, hogy valaki így reklámozza magát mert pl. mikor a pár bevonul akkor a djcm odarohan elindítja a zenét? Vagy két zene között beszalad a konyhára megnézni kész e van már a leves és lehet-e tálalni? Ugye hogy ez nem túl jó ötlet?
Igen, lehet vele pénzt spórolni de egy jó cm rövid idő alatt az irányítása alá tudja venni az események folyamát és úgy tud megoldani problémákat, hogy az fel sem tűnik a násznépnek, de sokszor az ifjú párnak sem. Én magam is sokkal nyugodtabban tudok dolgozni egy esküvőn ha tudom, hogy ott van egy jó cm és számíthatok a segítségére és tudunk csapatként működni a többi szolgáltatóval a buli során. Örök igazság marad, hogy a helyszínen a fotós/videóson a zenész/dj-n és a ceremóniamesteren vagy vőfélyen nem szabad spórolni.
Ők azok a szolgáltatók akik gondoskodnak arról, hogy a ti nagy napotok is jó emlékként maradjon meg mindenkinek.
Ha még nem választottatok dj-t a nagy napra tekintsétek meg weboldalamat, kérjetek árajánlatot vagy árasszatok el kérdéseitekkel.