Amikor a drága az olcsó...


Az esküvő szervezésekor a szolgáltatókból érdemes a legjobb ár érték aránnyal rendelkezőt választanunk, de ne csak az ár legyen az elsődleges szempont.
Az esküvői dj, mint a nagy napunk egyik legfontosabb szolgáltatója meghatározó szerepet tölt be a szertartás hangosítástól egészen a reggelig tartó buli végéig. Ezért érdemes jól megválasztani kire is bízzuk a nagy nap zenei levezénylését.
A kiválasztás általában árajánlatok bekérésével történik miután a weboldalak alapján a nekünk szimpatikus szolgáltatókat kiválasztottuk.

Hogyan találjuk meg a legmegfelelőbbet?

Egy árajánlatot kérni nem egy nagy ördöngösség, azonban van néhány szempont, amit fontos szem előtt tartani, hogy, a legmegfelelőbb dj-t találjátok meg az esküvőtökre. Tényleg... kértél már tőlem árajánlatot? :)
Ne essetek bele abba a hibába hogy a dj lefoglalását az utolsók közé soroljátok,
A keresett lemezlovasok nagy részét már bő 1 évvel korábban lefoglalják, így a nyári szombatokra, november-december körül már eléggé nehéz szabad időpontot találni.
Ne csak az ár legyen a döntő!
Az olcsó és a drága dj-k árai között kb 20-30 ezer forint a különbség viszont a szolgáltatás minőségében nagyon nagy különbség lehet. Egy átlagos áron dolgozó dj jelenleg 150.000 forinttól 250.000 forintig terjedő árakon dolgozik. Természetesen van olyan amikor egy drágábban dolgozó dj jelentős kedvezményeket ad bizonyos időszakokban, ilyenkor az ár lemehet akár 120-130 ezer (Nálam is van ilyen..) forintra is de a 100.000 forint alatti dj-ket kerüljétek nagy ívben hacsak nem kaptatok egy jó dj-től valami nagyon személyre szabott kedvezményt.

Drágább dj - Olcsóbb dj
Drágább dj - Olcsóbb dj

Mi is kerül ennyibe?
Nem akarok túl mélyen belemenni az árakba akit esetleg érdekel egy személyes találkozón szívesen elmondom de leírni elég hosszú lenne, így csak a lényeges szempontokat érintem.
A technika ami az egyik legfontosabb dolog egyben a legdrágább is. A hangrendszer és a fénytechnika ára egy jól felszerelt, munkájára igényes dj esetében bőven meghaladja a 4-5 millió forintot. Ezen felül kell egy nagy méretű gépkocsi aminek az üzemeltetése sem olcsó, be kell fizetni a jogdíjakat hogy egy ellenőrzés során (igen van ilyen esküvőn is!) ne érjen idő előtt véget a buli. A folyamatos fejlesztés hogy a párok mindig a legjobbat kapják a pénzükért, simán elvisz évente 6-800 ezer forintot.
A belefektetett munka ami, ha csak a nagy napot vesszük figyelembe bőven megvan 24 óra egyfolytában, és akkor a zenei felkészülés idejét nem is számoltam ami szintén több órát vesz igénybe. Természetesen nem siránkozni akarok, hogy nem éri meg csinálni mert ez nem így van. De ebből nem fogunk meggazdagodni az már biztos. Tényleg... kértél már tőlem árajánlatot? :)


A drága sem mindig jó...
Természetesen a fent említett 250 ezres határ felett is vannak jócskán dj-k de amennyivel drágább nem fogsz annyival többet kapni a pénzedért! ott már maximum a nevet fizeted meg, de ezt már neked kell eldöntened, hogy ér-e annyit az a plusz kiadás.

Mi a megoldás ha csak kevesebb pénz jut a dj-re?
Ha ezt az árajánlat kérés után megírjátok a választott dj-nek előfordulhat , hogy ha olyan helyen van az esküvő amit szeretne a referenciái közt tudni, vagy csak simán szimpatikusak vagytok neki (nálam már volt ilyen) akkor születik egy kompromisszumos megoldás ami mindenkinek jó.
Ha tényleg nem enged többet a költségvetésetek, igyekezzetek olyan hivatásos Dj-t szerezni, aki még megfizethető és tényleg van tapasztalata! Ne a zenén spórolj! Ha tapasztalatlan személyre bízod a szórakoztatást, és rosszul sül el, nem lehet már helyrehozni.

Bármilyen kérdésetek van bátran írjatok nekem üzenetet Facebook oldalamon vagy hívjatok telefonon!